Joanna's blog - Mellem Himmel og Jord

 

 

 

Går du glip af værdifulde signaler fra din indre guide? Lær at følge din intuition lige nu:

 

Vi ser os selv som en intelligent overlegen art. Vi kan nemlig reflektere over tingene. Tænke. Regne det hele ud. Men hvad nu hvis, at det gør os dumme. Hvis netop dét begrænser os?

 

Vores tanker, alt det vi kan regne ud, er kun en lille del, af alt det vi ved. Vores største visdom, er nemlig ikke oppe i hovedet (hvor vi er det meste af tiden). Den er i vores hjerte og i vores mave. Eller i vores sjæl.. Det taler igennem vores mavefornemmelse. Vores intuition.

 

Og den ved præcist hvad der er det rigtige for dig der hvor du er nu!

Det gælder alt fra hvilken mad du har brug for, til “meningen med dit liv”.

Den kan også fortælle dig hvilke mennesker der er gode for dig og hvilke der begrænser dig (Det er en hel blog for sig – så det vender jeg tilbage til!)

Jo bedre du bliver til at lytte til din intuition, jo nemmere vil du opleve at alt bliver.

Når vi står i “skal – skal ikke” situationer, er det ofte fordi at vi vakler imellem vores intuition og vores hoved (som kan være meget overbevisende engang imellem!)

Når du til gengæld lærer at lytte til og følge din intuition, vil du vide præcis hvad der er det rigtige for dig. Det er et så kærligt sted, hvor ALT kan lade sig gøre. Du vil helt klart og tydeligt kunne mærke, hvad der er det rigtige for dig i enhver situation. Du vil ikke have brug for at “efterligne” andre eller prøve at leve op til andres forventninger og normer.

Hvis du er oppe i hovedet i hele tiden – hvordan finder du så vej til din intuition?

Det handler om at lære at være autentisk. At stole på dig selv. At vide at dit hoved og dine tanker – IKKE er din mavefornemmelse overlegen – tværtimod.


1
Intuition: Skift begrænsningerne ud med muligheder


Hvis du for en stund glemmer ALT hvad du burde lige nu.. alt det der forventes af dig (af andre og dig selv!) og alt hvad der begrænser dig – ikke noget “jamen” – bare forestil dig det! – DER ER INGEN BEGRÆNSNINGER LIGE NU. Mærk efter i din fysiske krop, mærk din arme og ben (flytter fokus fra hovedet til kroppen), og derefter i din mave og i dit bryst.

Hvad gemmer sig der? Hvad har du allermest brug for lige nu og endnu bedre: Hvad har du alleremest LYST til lige nu? (At overhøre dette behov og denne lyst – er IKKE vejen til et lykkeligt liv kan jeg røbe… )

Skriv gerne ned på et stykke papir; hvad dukker op? Hvis du kunne gøre og vælge hvad som helst lige nu – hvad ville du så gøre? Skriv ALT ned der kommer til dig. Intet er for stort, for skørt, for dyrt eller umuligt. Skriv mindst 10 punkter.

Når du ikke kan komme i tanke om mere, så tag punkt 1 og 2. Hvilken af disse vil du helst have? Hvad vil gøre dig mest glad? Lad være med at overtænke det, bare mærk efter hvad kriller mest i maven. Det punkt du vælger, sammenligner du med punkt 3. Hvilket punkt vinder her? Osv.

Indtil du til sidst kun har 1 punkt tilbage.

Og hvis dit hoved begynder at larme og fortælle dig ting som “Aj DET kan jeg i hvert fald ikke” – så sig “Tak hoved fordi du deler dine tanker, men du er en pivskid som kun ser begrænsninger – jeg vælger at se muligheder, så ti stille”.

Nu kommer din udfordring: Skriv 3 ting ned, som vil få dig tættere på dette ene punkt du havde tilbage til sidst, allerede i denne uge.

Vælg én ting ud. Lav en aftale med dig selv om, at denne ene ting, gør du for dig selv i denne uge. Og lad INTET komme i vejen for din aftale med dig selv. Intet er vigtigere end dig (INTET!)


2
Intuition: Bed om klare signaler!


Hvis du står overfor en udfordring, og ikke ved hvad der er din intuition og hvad der er dit hoved – så bed om klare og tydelig tegn. F.eks. kan dine drømme bruges som en smutvej. Inden du går i seng, så sig højt “Vis mig klart og tydeligt, hvad jeg har brug for at gøre i denne _______ situation”. Når du vågner, så bliv liggende med lukkede øjne og prøv at huske din drøm. TIP: Drømme taler ikke nødvendigvis i vores “vågne” sprog – så dit svar vil højst sandsynligt blive leveret i symboler, stemninger og følelser.

En anden “smutvej” til din indre visdom, er orakel-kort. Du behøver ikke at tro på hekse og enhjørninge for at det virker.. – du kan vælge at tro, at det bare er din måde at fortolke det på, der fortæller dig nogle ting.


3
Intuition: Ti stille så du kan høre!


Når du omgiver dig med larm, fra tv, computer, radio, mennesker, gøremål, en overfyldt kalender og stress – så kan du ikke høre en skid – rent ud sagt. Og så er du alligevel heller ikke KLAR til at modtage meddelelser. Så prøv lige at skrue lidt ned.. Stop. Pause – og nej verden ramler ikke sammen, fordi du lige hopper af ræset for en stund. I promise!

Tag en aften helt alene, uden tv, computer og telefon. Hvis allerede dét giver dig rastløsheds-tics, så start med en gåtur på 30 minutter. Alene, i naturen. Uden mobilen i lommen og uden musik i ørene. Bare vær til stede og byd de tanker og følelser velkomne der dukker op.


4
Intuition: Opgradér ➳ meditér


Jeg indrømmer gerne, at jeg har haft meget modstand på at meditere. Fordi at jeg meget resultat orienteret, og jeg magter ikke ting, som ikke giver bonus i form af resultater. Og helst tydelige. Og helst med det samme.

Så jeg lavede en handel med min “indre visdom”. Jeg sagde til den – fint jeg mediterer, men så skal det også give mig resultater jeg kan bruge til noget (ellers vil jeg hellere bruge tiden på noget andet..).
Efter halvanden uge, hvor jeg dagligt mediterede i 20 min. på mit badeværelses gulv (der er varme i gulvet og altid ro..) – blev jeg belønnet med det vildeste tegn.

Jeg stod på daværende tidspunkt, midt i en stor udfordring i mit liv, og anede ikke hvad der skulle få mig videre.. Jeg sad i min bil på vej hjem og pludselig fik jeg den vildeste klare fornemmelse af hvad jeg skulle gøre. Det var så tydeligt for mig, at det nærmest lød som en stemme, der højt og tydeligt fortalte mig hvad jeg skulle gøre. Jeg fik de vildeste sommerfugle i maven og begyndte at stortude – fordi oplevelsen var så vild.

Det er slet ikke sikkert at du vil opleve det lige så voldsomt. Jeg har været MEGET oppe i hovedet, så jeg havde brug for et så tydeligt tegn, for simpelthen at fatte det! (-og ikke bare lade mit hoved slå det hen som et skørt input..;)

 


5
Intuition: Gør det der gør dig bange


Mange gange begrænser vi os selv, ved at fortælle til os selv at vi ikke kan. Vi er ikke gode nok. Derfor tør vi heller ikke at lytte til vores indre visdom, fordi vi ikke stoler på os selv. Vi tror at det er en skør indbildning og at vi skal tænke os til løsningen i stedet.

På den måde er det ikke din indre visdom der styrer vores liv – men din indre kritikker.

Mange gange fortæller min indre visdom mig ting, der seriøst gør mig bange. Ting hvor jeg (min indre kritikker) tænker – at det vil aldrig kunne lade sig gøre! Det er for farligt, for risikabelt. Det er jeg slet ikke god nok til.

Men i stedet for at lade din indre kritikker bestemme, så gå efter det der gør dig bange! Du skal satse for at vinde ik? Og som jeg altid fortæller mig selv i disse situationer: “If you have been given the passion to do something – then be 100 % assured it will give you the ability as well”.

Når du lærer at stole på din intuition og derved på dig selv, vil du opleve meget mere tryghed i dit liv. Når du føler dig tryg – vil du heller ikke være så bange for, at træde ud af din “trygheds-zone” – du ved, derud hvor forandringerne sker!

Bonus ved at lytte til din intuition

Bonus ved at lære at lytte til din intuition, er ikke bare din egen indre udvikling.

Når du kommer et skridt videre, vil du også altid kunne mærke hvilke mennesker der er gode for dig, og hvilke der stadig lever i deres egne begrænsninger, og derfor ikke er klar til at støtte din udvikling. På den måde kan du omgive dig mennesker, du kan connecte med på et autentisk og ærligt plan, som booster dig og støtter dig og din udvikling! Det er intet mindre end guld værd!

Jeg er helt overbevist om, at vores indre visdom, har alle svar på, hvad der skal til, for at vi kan leve et fuldstændig fantastisk liv i en smuk og sund krop ♡ Så vil du opgradere dit liv eller din krop – finder du ikke svaret ved at lede “derude” og gøre det der virker for andre – det finder du ved at lede inde i DIG.

Så nu det er bare med at lytte – og være modig nok til at følge den! Livet er allerede begyndt – hvad venter du på?

 

Kilde: Karolina Kærsner