Joanna's blog - Mellem Himmel og Jord



Sankt Hans aften, er en aften hvor vi socialt samles om bålet. Der holdes ofte en tale, og der synges midsommervisen. Bagefter står vi og nyder bålets flammer og den specielle stemning, der er på en sommeraften, hvor mennesker er samlet om den samme oplevelse, nemlig bålet og fællesskabet. Bagefter går vi hvert til sit, nogele skal hjem og feste lidt videre, andre skal hjem og være alene.

 

Er du alene på denne aften, kan du bruge aftenen på at lægge dårlige oplevelser bag dig, eller du kan slippe nogle af de uhensigtsmæssige bindinger og følelser du ikke vil indeholde.

 

Du visualiserer et stort bål, tænk på Sankt Hans bålet. Se flammerne for dig, mærk varmen fra bålet. Prøv at se bålet for dig, så tydeligt som muligt. Derefter kaster du den første “ting” på bålet, f.eks. jalousie som du længe har kæmpet med. Forestil dig at bålets flammer fortærer denne følelse af jalousie. Når du føler en lettelse, kan du kaste den næste “ting” på bålet. Og sådan fortsætter du, indtil du ikke har mere du vil kaste på bålet...

 

Nu skal du forestille dig af bålet er brændt ned, og der kun ligger lidt gråt aske tilbage på jorden. Dette aske tager du i hænderne, og spreder for vinden. Alt efter hvordan du føler, kan du fremsige en lille bøn, til Gud eller Jesus om at modtage dine “ting” - som du nu har frigjort fra dig selv. Eller du kan bede Universet, om at modtage, det negative som du ikke vil indeholde, eller være bundet af.
Du ønskes en god og befriende Sankt Hans aften.

 

 Joanna