Joanna's blog - Mellem Himmel og Jord

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opskrift til Royal Icing

500g flormelis 
60g pasteuriseret æggehvider (det er meget vigtigt, de er pasteuriseret)
1 spiseskefuld citronsaft
Vand til at justere konsistensen (tilføj kun en lille smule ad gangen)

Bland æggehviderne med citronsaft i en stor skål . Brug en køkkenmaskine feks. en Kenwood eller hånd mixer. Pisk ikke for hårdt, kun 1-2 minutter.

Tilsæt flormelis og pisk på en lav hastighed i starten

Herefter stige til et medium hastighed og pisk, indtil glasuren er hvid og glat

Tag en del af glasuren, du gerne vil farve og kom den i en anden skål

Dæk resten af din glasur med et rent, fugtigt viskestykke, mens du arbejder med hver farve

Ved hjælp af gel farver kan du lave din glasur den farve, du ønsker.

Tilsætning af en lille mængde vand på et tidspunkt, få glasuren til en oversvømmelse konsistens

Oversvømmelses konsistensen er, når du kører en kniv gennem din glasur og på 10-15 sekunder vil det blive helt glat i skålen.

For at skitsere og lave detaljer, vil du ønske en stivere glasur. Men til de fleste formål og grundlæggende cookies, vil man bruge glasur med oversvømmelses konsistens.

 

Opskrift til Kanel småkager:

Ingredienser:
250g smør (rum temperatur)
150 g flormelis
1 spsk kanel
1 æg
450 g mel
1 ts salt
Metode:
1. Bland smør, flormelis og kanel med en håndblænder eller i en køkkenblænder og bland til en cremet konsistens
2. Tilsæt ægget og bland godt sammen
3. Tilsæt mel og salt og ælt enten med hånden eller i en blænder med dejkrogen fastgjort, indtil du har en glat og konsistent dej.
4. Lav dejen til flade diske og køl dem i køleskabet i 2 timer
5. Bages i ovn ved 160 med blæser i mindst 10 minutter
6. hvile i 10 minutter, før du tager dem af bage pladen.

Når småkagerne er helt tørret, har jeg pakket dem individuelle i cello poser og derefter placere dem i en lufttæt beholder i et mørkt, køligt og tørt sted. Du kan også gemme royal icing, som du ikke har brugt i op til en uge i køleskabet, før du bruger den igen bør du lade det komme til stuetemperatur og giver det en meget god omrøring, da det godt kan skilde lidt.

Du kan også fryse hele dekoreret cookies, hvis du har en masse at lave til en begivenhed. Individuelt pak dem i forseglede fryseposer og derefter placere dem i en lufttæt beholder. Når du fjerner beholderen, åben ikke låget, indtil de er helt optøet (jeg lader dem normalt stå natten over) ellers vil du få kondens, som kunne ødelægge glasur.

Opskrift og billeder: Marie Elgaard