Joanna's blog - Mellem Himmel og Jord

Tid til eventyr...💚💚💚
 
 
Hvordan Fuglekongen fik sit navn...💚
 
Der var engang, hvor alle fuglene samledes i en stor lysning i skoven. De skulle bestemme, hvem der skulle være konge over dem alle sammen.
Men selvfølgelig kunne de ikke blive enige om, hvem af dem, det skulle være.
“Det skal være mig, for jeg har de flotteste farver af os allesammen” sagde skovskaden og viste sine mangefarvede fjer frem. De andre fugle måtte indrømme, at det var godt nok nogle af de flotteste fjer, de længe havde set.
“Det skal være mig” sagde nattergalen, “for jeg har den smukkeste sang af os alle”. Og så sang den, så alle de andre fugle måtte indrømme, at det var godt nok den skønneste sang de havde hørt.
“Nej det skal være mig” sagde falken “for jeg er den hurtigste af os allesammen”. De andre fugle var lidt bange for falken og indrømmede at den var godt nok hurtig.
Til sidst blev de enige om, at den af dem, der kunne flyve højest skulle være konge.
Og alle fuglene lettede og fløj om mod himlen. Højere og højere kom de op, og hurtigt var der nogle af fuglene, der måtte give op og flyve ned igen.
Til sidst sad de alle på jorden og kiggede op på den sidste fugl, der var så højt oppe, at de næsten ikke kunne se den.
Det var ørnen. Og alle fuglene sagde “Det må være ørnen, der skal være konge, for han er den af os alle, der kunne flyve højest”
Men da ørnen landede, sprang en lille bitte fugl ned fra ryggen af den. De andre fugle spurgte “Har du siddet på ryggen af ørnen hele tiden?”
“Ja” sagde den lille fugl. “Jeg blev hurtigt træt, for jeg er jo den mindste af jer allesammen og ørnen var så venlig at lade mig lande på dens ryg”
“Jamen så er det jo dig der skal være Fuglekonge for du er den af os alle sammen der har været højest oppe”
Og deraf kom det sig, at den mindste fugl fik sit kongelige navn…💚
 
Fuglekongen er Danmarks mindste fugl, vejer omkring 5 gram. Foto af: Cliff Watkinson.
 
(Historien fundet på nettet)