Joanna's blog - Mellem Himmel og Jord

Lykkebarometeret

 

 

Det er skønt at være lykkelig, og lykke kan bogstavelig talt betale sig, for adskillige undersøgelser har vist, at lykkelige mennesker også har større succes på arbejdet og i privatlivet.

For at studere lykken må forskerne kunne måle den, og derfor har forskere ved Oxford University opstillet det såkaldte Oxford Happiness Questionnaire.

 

Kilde: Illustreret Videnskab

 

http://testdigselv.illvid.dk/hvor-lykkelig-er-du/

 

 

Her er mit resultat fra testen.

 

 

Du er næsten for lykkelig og burde nok bekymre dig lidt mere

 

Du er ubekymret og ser lyst på fremtiden
Du er oftest meget positiv og føler dig stort set altid overbevist om, at der er en løsning på problemerne - hvis det da overhovedet falder dig ind, at der skulle være nogle problemer.

 

Du bekymrer dig meget lidt om fremtiden, men glæder dig i stedet til alt det gode, den helt sikkert vil bringe.

 

Du er typisk åben og nysgerrig, og din ukuelige optimisme smitter af på andre folk, som nyder at være en del af dit sorgløse univers. Du har som regel nemt ved at få venner, og da du gavmildt giver dem en masse af dit eget store overskud, får du også en hel masse igen.

 

Din sorgløshed har også en skyggeside
Din næsten totale mangel på bekymringer kan dog godt blive for meget af det gode. Problemer opstår altid, og hvis du er for sorgløs til at tage notits af dem, får du højst sandsynligt heller ikke løst dem.

 

Hvis man vil forandre verden til det bedre, må man kunne fokusere på problemerne og tage dem alvorligt, og det kan du have svært ved.

 

Amerikanske forskere viste i 2007, at ekstremt lykkelige mennesker sjældent går ind i politik, fordi de er godt tilfredse med tingenes tilstand; de har en lavere løn end lidt mindre lykkelige mennesker, som godt kunne tænke sig noget mere i lønningsposen; og de har generelt en lavere uddannelse, fordi de nok skal klare sig uden.

 

I følge denne test, er jeg da vist nærmest "lalleglad" - og har ikke en eneste bekymring i livet. Sådan opfatter jeg nu ikke mig selv, - jeg bekymrer mig over mange ting, bl.a. klimaændring, ufred på Jord og den manglende forståelse for bevarelse af natur og dyreliv, - bare for at nævne nogle stykker...

 

Joanna