Joanna's blog - Mellem Himmel og Jord

Juli er den solrigeste af sin slags nogensinde...

 

 

Aldrig før har solen skinnet så meget i juli måned, og samtidig bliver det en af de tørreste og varmeste overhovedet.

Man er ikke i tvivl - sommeren har i allerhøjeste grad strammet sit varme greb om Danmark, og det ses tydeligt på de knastørre tal for juli.

Måneden, som er lige ved at være ved vejs ende, er således den solrigeste juli, der er målt i landet, siden de landsdækkende solskinstimemålinger begyndte i 1920.

 

11 timers solskin hver dag

 

Til og med søndag har solen i alt skinnet i 326 timer i løbet af månedens 29 dage. Det svarer til 11 timer og 14 minutters solskin hver dag siden den 1. juli. Med fortsat halvandet døgn tilbage af årets anden sommermåned forventer DMI, at det samlede antal solskinstimer for juli ender på cirka 338 timer. Det gør også juli i år til den tredjemest solrige måned overhovedet i Danmark.

 

Selvom solen aldrig har skinnet så meget i en juli i Danmark som i år, så er det faktisk blot to måneder siden, vi senest havde en mere solrig måned. 

 

Fjerdevarmeste og fjerdetørreste juli siden 1874

 

Juli har ikke kun gjort sig bemærket ved de rekordmange solskinstimer. Selvom de endelige tal for temperaturer og nedbør ikke er gjort op endnu, så ender juli med at blive den fjerdevarmeste, der er målt.

Formentlig ender gennemsnitstemperaturen på lige omkring 19 grader, og det gør juli til den varmeste af sin slags i fire år. Rekorden på 19,8 grader er fra 2006.

 

Kilde: vejret - tv2