Joanna's blog - Mellem Himmel og Jord

Vær altid dig selv...


 

Det kan være svært at få lov til at være sig selv. Vi vil så gerne, accepteres af vore kollegaer, venner og familie. Det kræver nogle gange at vi tager en “maske” på, for at passe ind i et kollega team, eller måske er vi nødt til at tækkes familiens og vennernes normer og regler.

 

Men det er opslidende, at bære “maske” - og forsøge at tilpasse sig, andres meninger og holdninger, hvis man er ganske uenig, og har helt andre meninger end dem, man mødes med på jobbet, i familien, eller i vennekredsen.

 

Det bedste er at melde klart ud på jobbet, at man har sine egne holdninger, at man vil have lov til at være sig selv, med alt hvad det indebærer. Nogle vil så mene at man ikke er en teamplayer, og har svært ved at tilpasse sig, ja måske vil man endda få at vide man er en dårlig kollega, og svær at samarbejde med.

 

Hertil kan man kun sige, - at sådanne kollegaer, ved ikke bedre, - de er så fastlåste i deres roller, at de er bange for forandring, og fornyelse. De er bange for nytænkning, og nye ideer, fra en selvstændig tænkende kollega. Men hold fast i dig selv, vær dig selv, og med tiden vil de værdsætte, din forskellighed i tænke og handlemåde.

 

I familie og vennekredsen, vil man hurtigt blive accepteret, hvis man står fast på, - man vil have lov til at have sine egne meninger og holdninger, at man er et selvstændigt tænkende menneske, som tænker og handler selvstændigt, og ikke altid følger de foreskrevne regler, om tænke og handlemåde i familien eller blandt vennerne.

 

Det kan være en kamp, at være sig selv, at skille sig ud, men det er endnu hårdere i længden, at forskanse sig bag en “maske" og forsøge at tilpasse sig, og følge strømmen.

 

Med alderen bliver det nemmere, at være sig selv, måske fordi, man bliver lidt mere ligeglad med hvad andre tænker og mener om én. Man hviler bedre i sig selv, - og har erfaret at, man har det bedst med sig selv og sine omgivelser, - ved at være sig selv!

 

Joanna