Joanna's blog - Mellem Himmel og Jord

Nattens oplevelser…

 

 

Nu nærmer tiden sig, hvor vi får mulighed for at opleve lune nætter, og man kan sidde udenfor i haven, indsvøbt i et tæppe, med varm kaffe på termokanden.


Hvis ikke du har prøvet at opleve nattens stjerner og den helt specielle stemning, som kun kan opleves ved nattetide, - skulle du prøve det, når lejlighed byder sig.

 

Natten er fuld af lyde, det skulle man jo ikke tro, når fuglene for længst er gået til ro. Men det er ikke alle fugle, der sover om natten. Man kan høre enkelte pip fra buske og trætoppe. Små pusle lyde fra mus, snøfte og hoste lyde fra pindsvin, og frøernes kvækken, er med til at give nattens lyde kolorit.

 

En skyfri nattehimmel, med måneskin og stjerner drysset ud over himlen, er en af de smukkeste naturoplevelser, man kan få. At sidde og kigge op på stjernehimlen, se de blinkende stjerner langt langt derude i cosmos, er et betagende syn, og får én til at føle sig som et lille fnug i det store Univers. Men ikke et betydningsløst lille fnug, vi er en del af noget meget meget større, hvor vi hver især, er betydningsfulde. Jordkloden er vort hjem. Vor klode, som vi opfatter som kæmpestor, er en del af et solsystem, som igen er en del af noget størrer, og sådan bliver det ved - og ved. Universet udvider sig hele tiden. Universet er uendeligt, og denne følelse af uendelighed, kan man mærke helt ind i hjertet og sjælen, når man kigger på den stjernebestrøede nattehimmel...

 

Joanna