Joanna's blog - Mellem Himmel og Jord

Den falske virkelighed...

 

 

Vi lever i en verden, hvor vi hele tiden gennem medierne bliver bombarderet med skønhedsidealer. Vi skal være superslanke, vi skal også være i topform, helst skal vi også have en vis højde, kroppen skal være perfekt, bryster og bagdel, skal have en perfekt størrelse og form. Ansigtet og kroppen skal helst se mindst 10 år yngre ud, end den alder der står i passet. Ikke nok med det, - vi skal være sprængfyldte af energi, og have overskud i læssevis til vore børn, familie og omgangskreds. Selvfølgelig har vi også gang i en spændende karriere på arbejdsmarkedet. Vi skal også helst have et stort overskud til os selv, og dyrke yoga, zumba, eller noget andet spændende. Selvfølgelig skal vi også være perfekte i køkkenet, og fremstille lækre hjemmelavede retter helt fra bunden af. Det er sådan vi kvinder, bliver fremstillet i medierne. Som superkvinder, der kan overkomme alt, og samtidig ligne en filmstjerne, med det perfekte ansigt og den perfekte krop.

 

Men tro mig, det er et falsk billede af virkeligheden, vi dagligt bliver præsenteret for. Superkvinder findes ikke. Men forvridning af virkeligheden, og forlorne skønhedsidealer, ofte udtænkt af mænd, der lever i en drømmeverden, og drømmer om disse superkvinder, der er smukke og fyldt med ynde, og samtidig slanke og velformede som  mynder, efter flere børnefødsler. Disse forestillinger om den perfekte kvinde, dette falske kvindebillede, har desværre formået, med mediernes påvirking, at fremstå som virkelighed for nogle kvinder.


Ude i samfundet er der kvinder som, føler sig pressede af disse falske idealbilleder af nutidens kvinder. De forsøger at leve op til alle disse krav, de opsøger en plastikkirurg, får indsprøjtet botox, de får fedtsugninger, vægt og løbetræner hver dag, bruger masser af tid på at se perfekte ud, klæde sig stilfuldt og smart, - være den perfekte mor og hustru, og den stræbsomme og energiske medarbejder på jobbet. Men er de lykkelige? Jeg tror det ikke, de frygter alderen skal indhente dem, de frygter der måske ikke er økonomi, til at vedligeholde alle behandlingerne hos plastikkirurgen, de frygter kroppens aldringsproces, og de kæmper en daglig kamp, for at vise omverden, at de er sprængfyldt med energi og overskud. Det er en ond cirkel at leve i.

 

Vær glad for dit udseende, vær glad for din krop. Vær den du er, og lad dig ikke forblænde af den falske virkelighed, vi bombarderes med. Måske du ikke er perfekt, - men hvornår er man perfekt? Og hvem siger man overhovedet skal være perfekt? En smuk sjæl, i en naturlig krop, er for mig det nærmeste man kan komme på at være “perfekt”...

 

 Joanna