Joanna's blog - Mellem Himmel og Jord

Kærlighedsvejen...

 

I vores samfund, er det at handle med hjertet, ofte anset som at være naivt. Og når man er naiv, så er man jo lidt dum. Men sådan forholder det sig jo ikke! Hvis du er et “hjertemenneske” - og handler ud fra dine følelser, og ikke ud fra hvad din hjerne, og  gængse normer foreskriver, så er du et varmt og givende menneske, der tror det bedste om dine medmennesker. Naiv og godtroende, er ofte de ord, som hæftes på disse mennesker.


Gennem mit liv, har jeg ofte hørt disse ord, både fra familie og venner. Når jeg ser tilbage i bakspejlet, kan jeg da godt se, at nogle af mine handlinger og beslutninger, måske har været lidt uovervejede. I kærsteforhold har jeg gennem tiden, oplevet at blive såret, fordi jeg har tænkt med hjertet og ikke med fornuften. Men havde jeg kun fulgt min fornuft, var jeg da gået glip af mange oplevelser og megen lærdom. Livet er jo en lang læreproces, - og jo mere man lærer, jo flere erfaringer og oplevelser får man med sig på livets vej. Jeg bliver aldrig et “fornuftmenneske” - og jeg ønsker heller ikke at blive det. Det virker lidt kynisk og koldt, at sætte følelserne på stand by, - og kun tænke med fornuften.

 

Når man tænker og handler ud fra hjertet, kan man godt løbe ind i skuffelser, men hellere det, end at holde sig fra, at udleve sine følelser.
At møde sine medmennesker med åbent sind, og tænke det bedste om disse, er jo sådan det burde være. At handle med hjertet, er at gå kærlighedsvejen...

 

Joanna