Joanna's blog - Mellem Himmel og Jord

Præst: Der var en engel i kirken...

 

 

 

En kirkegænger så en engel stå ved siden af alteret, fortæller tidligere sognepræst Agnethe Zimino, som er overbevist om, at englene er her hele tiden - synlige eller ej.

"Jeg synes, jeg har haft flere oplevelser, som jeg ikke kunne forklare på ganske almindelig vis."

Jeg vil gerne fortælle om en oplevelse, jeg har hørt om:"

 

"En gammel dame midt i halvfemserne kom til kirke. Da kirketjeneren havde åbnet døren for hende ind til selve kirkerummet, og hun gik ind, kom hun til kirketjenerens overraskelse hurtigt ud og udbrød ganske spontant: 'Rosa, så du den? Englen?'"


"Den gamle dame, som var en trofast kirkegænger, så en stor gigantisk engel, der stod til venstre for alteret ind imod døren til kordegnekontoret. Vores kirketjener så ingenting, men fru Greve Andersen gjorde. Jeg blev så glad. Der var engle i vores kirke. Det var lige, hvad vi trængte til at blive bekræftet i på det tidspunkt i kirkens liv."

Hvordan tolker du den oplevelse?

"Jeg tror, de er der hele tiden. Også selvom vi ikke ser dem sådan rent bogstaveligt. Den gamle dame åbnede mine øjne for den virkelighed, som kan hjælpe os og styrke vores tro på, at også Guds sendebud går i kirke om søndagen."

 

Uddrag fra: Religion.dk - skrevet af: Agnethe Zimino

 

.................................................

 

Jeg bliver så glad når jeg læser om oplevelser med engle. Jeg ved mange mennesker har disse oplevelser, men tør ikke fortælle om dem. Da den gængse holding desværre blandt mange mennesker, er: at det er noget der er udspring af en livlig fantasi, eller måske personen der har oplevet engle, nok ikke er helt psykisk rask. Her er så et uddrag fra et interview, en tidligere præst, som nævner hun tror englene er tilstede synlige eller usynlige, og hun selv har haft flere oplevelser, som hun ikke kan forklare på almindeligvis. - Men det er ikke disse oplevelser hun fortæller om i interviewet, - hun vælger at fortælle en oplevelse, som hun har hørt om. Det ville jo ellers være spændende om hun berettede også om hendes egne oplevelser. Det bestyrker mig i, at fordommene er stærke, - når det gælder spirituelle oplevelser, - herunder også oplevelser med engle.

 Skrevet af:

Joanna Tengvad

www.syntesia.dk