Joanna's blog - Mellem Himmel og Jord

Ny forskning - du bliver lykkeligere af at strikke...

 

 

 

 

Er du typen der bare elsker at strikke? så bør du endelig blot fortsætte med det!

De fleste som har haft et par strikkepinde i hænderne, og har prøvet at strikke, ved nok hvor fantastisk afslappende det er. Men ingen ved hvad der rent faktisk sker med krop og sind, når først du er gået i gang med strikketøjet.

Der er flere forskningsrapporter der viser, at denne utroligt gamle håndværkskunst, er med til at gøre dig gladere, men det hele stopper slet ikke her.

Der findes nok ikke mange som vil afvise, at strikning er med til at stimulere hjernen. Men at det er godt for dit velbefindende og din hukommelse, er der nok ikke så mange der ved. Udover at der er flere forskningsrapporter der viser, hvordan strikning modvirker psykiske problemer og stress, så har det nu også vist sig, at det har en blodtryksdæmpende og muskelafslappende effekt.

 

Barbara Hannah Gruffman, som også er forfatter til bestseller bogen ‘The Best of Everything After 50: The Experts’ Guide to Style, Sex, Health, Money and More’, hylder nu strikning som sin lykkepille, lige præcist som så mange danskere, kan hun heller ikke få nok af at strikke, da det virkelig er med til at berolige og gør hende godt tilpas.

 

Er du typen der bare elsker at strikke? så bør du endelig blot fortsætte med det!

”At sige, at jeg er blevet grebet af det, er en underdrivelse. Du kan strikke, mens du gør ting du elsker – når du hører musik, ser tv, drikker din yndlingsvin.. er dagdrømmer”, skriver hun i Huffington Post.

 

Derudover har Barbara Gruffman desuden gjort sin research, og forklarer blandt andet, hvordan det at strikke påvirker kroppen og sindet på en lang række forskellige måder. En af de mest utrolige, som virkelig er værd at dele, er at strikning kan modvirke demens og desuden have en positiv effekt på immunsystemet.

 

 Kilde: visdom.dk