Joanna's blog - Mellem Himmel og Jord

Afstressende malebøger for voksne...

 

 

 

 

 

Det sidste halve års tid, har jeg fået mig en ny hobby. Jeg maler/farvelægger den ene side efter den anden. Jeg lytter til noget musik, jeg holder af, eller måske jeg lytter til et program i radioen, imens jeg kaster mig ud i farvernes verden. Det er meget afslappende, og faktisk giver farvelægning også mulighed for at udfolde sin kreativitet. Jeg har pt. gang i 6 malebøger, og overvejer at bestille endnu en malebog, med motiver af de skønneste havfruer. I begyndelsen da, jeg startede med at farvelægge, brugte jeg farveblyanter af god kvalitet, men jeg var ikke rigtig tilfreds med farvedækningen. Nu har jeg investeret i dyre Faber Castell tusch penne, og hvilken forskel. Det er fantastiske farver at arbejde med, - og de dækker jævnt og smukt. De er temmelig dyre, 48 stk. - koster ca. 800,00kr. Men de er pengene værd. Jeg benytter også en lidt billigere udgave af Faber Castell, - 20 stk med grib - zone, -  de er behagelig at holde på, hvad de koster ved jeg ikke, jeg fik dem i julegave. 

Nogle af de motiver jeg farvelægger, klipper jeg ud af bøgerne, bruger dem som kort, eller billeder. Jeg limer hvidt karton bagpå, og pynter med et smalt silkebånd. På fotos kan du se nogle af de motiver, som jeg har lavet til billeder, jeg beklager den dårlige billedekvalitet og uklare farver, jeg har bare lagt dem ovenpå min pc, bagrunden og beskæring af fotos, er heller ikke den bedste...

 

Her kommer lidt om de malebøger jeg bruger:

 

Kreativ Farvelægning til daglig afstresning - Det naturlige liv af Adina Conisceac.

Denne malebog indeholder smukke motiver, hovedsagelig af natur og dyr. Den er god at starte med, hvis man ikke har den store erfaring i at farvelægge.

 

Amazonas Hemmeligheder fra Legind.

 

Denne malebog indeholder motiver af urskov og især fugle. Jeg blev lidt skuffet over motiverne, som er meget "kringlede" visse steder utydelige, og malebogen er efter min mening ikke for begyndere.

 

Glorious Angels af John Green

 

En malebog fuld af de skønneste engle og keruber. Flotte motiver, og nem at farvelægge med et smukt resultat. Man behøver ikke at være øvet, for at farvelægge de smukke sider.

 

Zen Mandalas Colouring book af hvem ved jeg ikke, det står på kinesisk.

 

Denne malebog indeholder mange meget smukke mandalas, egnet både til begyndere og den øvede udi farvelægningens kunst.

 

Blomster og Bær - Mandalas for børn og voksne, fra Unicorn.

 

Jeg finder denne malebog lidt kedelig, måske er det bare mig, men motiverne, mandalas af blomster og bær, fanger mig ikke. Denne malebog kan farvelægges af både begyndere og øvede.

 

Den fortryllede skov, af Johanna Basford.

 

En magisk malebog, fuld af smukke eventyrlige motiver. Virkelig en malebog som man har lyst til at farvelægge med kreativitet. Der er noget særligt over hver eneste lille streg i motiverne. Måske den bedst egner sig, til den lidt øvede.

 

Har du har fået lyst til at kaste dig ud i farvelægning af malebøger? Spring ud i det, og du vil opleve ro og fordybelse, - glæden ved at lege med farver og at være kreativ...