Joanna's blog - Mellem Himmel og Jord

Sådan bager du svenske Luciabrød...
Opskrift: Svenske luciaboller (16 stk.) 25 g gær 75 g smør 2,5 dl mælk 0,5 g safran 0,5 tsk salt 0,75 dl sukker cirka 7,5 dl mel 2 æg Pynt: Marcipan Rosiner Smuldr gæren i en stor skål eller bagemaskine. Smelt smøret. Rør ned mælk i smøret. Da blandingen har samme temperatur som dit finger (cirka 37 grader), så hæld over det i gær-skålen. Rør ud gæren. Rør i safran, salt, sukker og 1 æg. Kom mel i og arbejd sammen. Dejen skal blive smidig og nem at arbejde med. Lad dejen hæve i 45 minutter. Del dejen i 16 dele. Skær små stykker af marcipan. Rul en lang pølse af et styk dej. Tryk ind et lille styk marcipan i begge ender af pølsen, så at man ikke kan se marcipanen. Form pølsen til et S. Sæt et rosin i hver del af bollen. Lad hæve 30 minutter overdækket. Pisk et æg sammen og pensl luciabollerne. Bag midt i ovnen på 225 grader (ikke varmluft!) i 5-10 minutter.