Joanna's blog - Mellem Himmel og Jord

Nu kommer de små kryb indendørs...

 

Lav en nem og naturlig spray, der holder de irriterende edderkopper ude af dit hjem, sommerhus, din kælder, sandkasse og lejlighed.

Der er ikke noget værre end at blive overrasket af en ordentlig kleppert af en edderkop, når man mindst venter det. Edderkopper kan komme ind overalt og endda ende det værste af alle steder; din seng!

Mens du sikkert kan leve med en enkelt lille edderkop i boligen, så er det straks værre, når de små bæster forelsker sig i et mørkt hjørne af hjemmet, slå sig løs i garagen, formerer sig i kælderen eller overtager ungernes sandkasse. Så er det tid til slå en streg i sandet og gå til modangreb.

Du kan sagtens smutte i supermarkedet og købe en insektspray, som slå dem ihjel, men den slags midler er ikke sunde for dig eller for miljøet. Der er heldigvis et naturligt alternativ, som godt nok kræver lidt mere arbejde.

Med en naturlig spray mod edderkopper er formålet at få edderkopperne til at føle sig uvelkomne og holde sig væk. Det betyder, at du slipper for dem, men samtidig skåner deres liv. Edderkopper er jo trods alt meget vigtige i bestøvning af blomster og holder andre irriterende insekter, såsom myg, i skak.

 

Opskrift på anti-edderkop-spray

Du skal bruge:

 • En sprayflaske (Fås i de fleste byggemarkeder)
 • 3 dråber opvaskemiddel
 • 7 dråber pebermynte olie eller Tea Tree Oil (Køb dem i din lokale helsekostbutik)
 • 5 dråber eddike
 • Varmt vand fra vandhanen 

Sådan gør du:

1. Skru låget af sprayflasken, og kom alle ingredienser i flasken. Fyld op til randen med varmt vand. Skru låget på og ryst grundigt.

 1. Gå på jagt efter de kroge, hvor edderkopperne elsker at hænge ud og spray dem med din hjemmelavede insektspray.
 2. Hvis edderkopperne har indtaget dit hjem, kan du spraye alle vindueskarme, døråbninger og andre af edderkoppens ind- og udgange. Husk også at støvsuge alle spind og æg op.
 3. Spray de udsatte steder en gang om ugen.

Tip! Gør dit hjem endnu mere ubehageligt for edderkopper med…

 • Duftlys med citrusdufte (som edderkopper hader)
 • Ved at plante mynte og lavendel omkring dit hus eller på din altan (også på edderkoppens hadeliste)
 • Brug citron til at rengøre dit hjem (Nu er edderkoppen for alvor sur)

Kilde: Søndagsavisen