Joanna's blog - Mellem Himmel og Jord

Katte ser, mere end du tror...

 

 

 

Ny forskning, beviser at katte kan se meget mere end vi tror. Måske har du oplevet at din kat er helt optaget af at kigge, på noget du ikke kan se. Læs nedestående artikel.

 

 Skrevet af Laura Nygaard den 23. maj 2015

Det er altså ikke fordi, din kat er dum, at den finder et helt hvidt stykke papir interessant.

Når din kat sidder og stirrer ud af vinduet i timevis, selvom du snart ikke synes, den kan få meget mere ud af det, er det faktisk fordi, den kan se meget mere, end du kan. Og hemmeligheden bag er UV-lys.

- Der er masser af ting, der reflekterer UV-lys - nogle ting kan følsomme dyr se, mens vi ikke kan, siger Ronald Douglas, biologiprofessor på City University of London og medforfatter til studiet.

- For eksempel er der bestemte mønstre på blomster, der viser, hvor nektaren er, eller spor af urin fra et dyr. Ligesom rensdyr kan se isbjørne, fordi sneen reflekterer UV, mens den hvide pels ikke gør.

Forskere har længe vidst, at flere dyr har denne evne, f.eks. insekter, fisk og reptiler, men først for nylig har man fundet ud af, at det også gælder for flere pattedyr, på trods af, at deres øjne ligner vores rigtig meget.

Det er altså ikke fordi, din kat er dum, at den finder et helt hvidt stykke papir interessant. Til gengæld burde vi føle os en lille smule snydt, fordi vi ikke ser den verden, der åbner sig. Øv.