Joanna's blog - Mellem Himmel og Jord

Ingen hvid jul i sigte...

 

 

De seneste langtidsprognoser tyder nemlig på, at vi får en forholdsvis lun vinter uden særlig meget sne.

- Der er ikke nogen isvinter i sigte lige nu, lyder det fra energi- og erhvervsmeteorolog Herdis Damberg fra DMI.

Hun har kigget nærmere på prognoserne for de kommende måneder og konkluderer, at det lige nu tegner til, at både december, januar og til dels også februar bliver lune.

 - Når vi ser på december måned, er der lige nu indikationer på, at der vil ligge et højtryk omkring England og Nordsøen, som formentlig vil give os lidt kedeligt og gråt vejr med ikke så meget vind. Af og til kan vi komme tættere på lavtrykkene, og så kan der komme lidt lavere temperaturer. Så december bliver mild med perioder med lidt kulde, forudser hun.

Og det grå, kedelige og milde vintervejr regner Herdis Damberg med, vil fortsætte et godt stykke tid. 

- Der er noget, der tyder på, at den vejrtype fortsætter i januar og februar, siger hun og tilføjer, at der i februar godt kan være nogle lavtryk oppe over Norge, der ændrer billedet i slutningen af februar.

- Men det ser ud til, at det er en mild vinter, vi går i møde. Hvis kulden skal komme, skal det være i februar. Men det er meget usikkert lige nu, understreger hun.

- Efterhånden som vi kommer længere hen på vinteren, kommer vi til at ligge nærmere på kampen mellem varmen og kulden, og det kan give lidt af hvert. 
 
Temperaturerne kommer sandsynligvis til at ligge på et par plus grader, men der kan også komme køligere vejr og også nattefrost.

Og du kan godt lade kælk og ski bliver i garagen lidt endnu. For heller ikke sne skal vi forvente super meget af de første vinter-måneder. Kommer der noget, bliver det ifølge Herdis Damberg noget, der hurtigt forsvinder igen.

Hun tager dog det forbehold, at både marts og april kan risikere at blive vinterlige, men nogen is-vinter, det får vi altså højst sandsynlig ikke.

Artikel fra DMI