Joanna's blog - Mellem Himmel og Jord

Halal - nej tak...

 

Tænk for du handler...

Mange forbrugere er slet ikke klar over at det kød de køber ofte er halalslagtet - Dels fordi at halalmærket er meget lille, dels fordi at mange varer i køledisken slet ikke er mærket som halal. Derved støtter kunderne (måske endda mod deres vilje) Islamisk Kulturcenter økonomisk. Slagterierne betaler Islamisk kulturcenter pr. ton kød, der er halalslagtet, uanset om slagterierne derefter sælger kødet med eller uden halalmærke.
Islamisk kulturcenter tjener mange millioner om året på denne forretning, og da de selv har udtrykt at de ønsker den ægte halal - altså halalslagtning helt uden bedøvelse i Danmark, støtter du indførelsen af halalslagtning uden bedøvelse i Danmark ved at købe dette kød.
 
Polens højesteret har vedtaget, at islamiske og jødiske slagteritualer, halal-slagtning og schæchtning, er dyreplageri, og derfor skal forbydes. At skære halsen over på dyr, før de er blevet bedøvet, skulle således være ulovligt i Polen fra 1. januar 2013.

Men loven bliver på netop den dag torpederet af et nyt EU-direktiv, der påbyder EU-landene at åbne mulighed for rituel slagtning.

I mine øjne handler hele polemikken omkring halalslagtning om dyrevelfærd, og direktiver vedtaget i EU - som sædvandligt vedtaget, uden at den alm. borger i f.eks. Danmark, har en chance for at få indflydelse på disse beslutninger.
 
FORØVRIGT! EU har jo afvist mærkning af ALLE kødprodukter, der beskriver, hvordan dyret er aflivet, og at ”halalmærkning” af kødprodukter er frivillig for forhandlere af dette kød, supervarekæder, slagtere m.m
Man må jo så bare håbe, at det kød/kylling
er, der er økologisk, nu ikke også er halalslagtet,(røget med i slagtebunken)- for ellers må man jo ved tvang blive vegetar, eller kun spise svinekød…hvilket jo nok vil glæde svinefabrikanterne, så de kan forsætte med at producere deres lorte masseproduktion med kummerlig levevis og opdræt af dyr til slagtning, med EU’s velsignelse…
Bon appetit...
 
Link til foreningen Halalkød nej tak: http://halalkød.dk/